UPPLEV

Aktiviteter

Vid Kustvägen finns det massor av aktiviteter för hela familjen. Underbara Trolska skogen lockar med äventyr för stora och små, här finns fantastiska sandstränder, utmanande golfbanor, kultur och upplevelser för alla sinnen. Klicka på respektive rubrik för att komma till varje destinations egna hemsida för ytterligare information.

Lustfyllda & rogivande aktiviteter i Lomtjärn

Vill ni aktivera er, skapa minnen tillsammans och mötas på nya sätt? Smakvandringar, Norrlandskamp, Forsränning och vildmarksyoga är några av de härliga upplevelser som finns att välja på.

Labyrinten i Svartvik

Bredvid Svartviks Herrgård finns en lekpark för de små. En utmanande labyrint, en klätterborg och rastplats. Här finns även en köksträdgård och stor gräsyta för paus och vila medans barnen leker

Äventyrsgolf Bergafjärden

På Bergafjärden havsbad finns massor av aktiviteter för stora och små. Prova deras äventyrs-minigolf.

Bergafjärden Havsbad

Stor och långgrund sandstrand med camping, restaurang, minigolf och stuguthyrning.

Norrfjärden Havsbad

I mysiga Norrfjärden finns en sandstrand och havsbad.

Kajstranden

Sandstrand vid havet i närheten av Galtströms bruk. Bilväg hela vägen fram.

Junibodsand

Liten sandstrand innanför pirarna i Junibodsand

Dyket

Friluftsbad i insjö med sandstrand och stora gräsytor för olika aktiviteter. Inramad badyta för barn samt lekplats i anslutning. Ett av två handikappanpassade bad efter Kustvägen.

Mellanfjärden

En liten badstrand för barn vid campingen i Mellanfjärden. På piren vid småbåtshamnen finns en badstege. Ett av två handikappanpassade bad efter Kustvägen

Armsjön

Armsjöns insjöbad ligger söder om Galtström efter Kustvägen.
Där är det sol större delen av dagen men även en fantastisk kvällssol.

Öjestrand GC

Öjestrand Golf Club ligger oerhört vackert belägen vid sjön Öjen söder om Sundsvall. Anläggningen lämnar ingen oberörd – att stå på 18:s tee är en upplevelse man unnar alla. Alla är varmt välkomna!

Sundsvalls GK

Norrlands enda parkbana, som invigdes 1952. Vi är en 18-hålsbana som dessutom har driving-range med intilliggande övningsgreener, övningsområde, klubbhus med restaurang, möjlighet till boende i Ödlunska gården.

Sillmans Fiskbutik & Rökeri

I löruddens hamn säljer familjen Sillman färsk fisk och produkter från eget kök & rökeri, såser, inläggningar, färdiglagat, dagligvaror, glass, godis osv. Beställ fiskfat till festen eller picnicmat till utflykten.

Hamnmagasinet

I Mellanfjärden hittar ni Hamnmagasinet, här finns konst och hantverk av fin och unik kvalité.

Nisses Bod

Nisses Bod i Galtström säljer sedan många år gamla bruksföremål samt har inlämning
för loppisförsäljning. På Nätet visar vi i första hand kvalitetsobjekt i mint condition.

Sörfjärdens GK

Sörfjärden GK, 2014 tar nya ägare över klubben för att fortsätta utveckla denna vackra bana belägen vid havet. 18 hål.

Galtströms Bruk

Galtström bjuder på många olika upplevelser. Här tuffar ångloket Loke, lika piggt idag som 1887. Här ligger Sveriges första havgående timmerbogserare Ophelia. Mässor och musik i Galtströms kyrka, Nisses bod, bagarstuga, restaurang och bad. Läs mer på Galtströms hemsida om alla aktiviteter som händer här

Svartviks Industriminnen

I Svartvik finns det mycket att uppleva. Prova på att spela på den anrika kägelbanan. Fynda på Svartviks antikhandel, guidade turer med berättelser om sågverkens era. Här finns en pedagogisk lekpark, köksträdgård, samt café och restaurang.

Ovansjöleden - Rid, Vandra, Cykla

8 km i fin inlandsterräng med havsbad och restaurang (öppet alla dagar) vid Bergafjärden i ena änden av leden, anrik festplats med sommarcafé i den andra . Hästhage i båda ändar. Läs mer i broschyren.

Kustleden

Gå Kustleden mellan Bergafjärden via Galtström och ända ner till Sågtäkten (söder om Strömsbruk). Den är totalt nära 100 km lång och lämplig att genomföra i dagsetapper. Kustleden går efter Njurundakusten i Sundsvalls kommun och efter norra Hälsingekusten iNordanstigs kommun vid södra Bottenhavet, vandra läng fiskelägen, levande småbyar, vacker skogsnatur, rik flora och fauna, fornlämningar och fina sandstränder.

Äventyrsgolf Juniskär

Rolig äventyrsgolf vid Restaurang & Café Juniskär

Trolska Skogen

Trolska skogen är en fantastisk upplevelse för hela familjen. I en gammal skog väcks gammal folktro och sagoväsen till liv. Här möter ni drakar, älvor, tomtar och troll som leder er längs äventyret.