Kustvägen erbjuder många härliga matupplevelser Charmiga caféer, fiskehamnar med havets läckerheter. Här kan du få en vällagad måltid i fantastiska miljöer, endast ett stenkast från E4:ans buller och stress.

divider_blue_sun

Mat & Dryck

Bergafjärden
Restaurang & Bar

img_vht_berga

Bergafjärden, 862 40 NJURUNDA

På Bergafjärdens havscamping hittar du en stor restaurang med tillhörande bar. Uteservering med både förmiddags och kvällssol. Olika event under hela säsongen gör att det alltid händer något.

Café
Svartvik

img_vht_cafesvartvik

Svartvik

Café Svartvik hittar dum mitt bland  Svartviks kulturminnen. Bredvid herrgården finns detta charmiga café där du kan handla enklare rätter och smörgåsar, här finns även hantverk.

Galtström Café
& Restaurang

img_vht_galtstrom

Galtströms Bruk, 862 96 NJURUNDA

Ett stycke fin historia i en ovanligt skön miljö. Galtström ligger det som en gång var Medelpads första, största och sista järnbruk, vid den vackra kusten strax söder om Sundsvall. Ett besök på Galtström är som en resa i tiden. Här kan ni i en underbar miljö känna historiens vingslag, njuta av mat på den högklassiga restaurangen, åka ånglok, ströva i naturen eller ta ett dopp i havet från klippor och sandstränder

Café
Juniskär

img_vht_juniskar

Juniskärsvägen 132, 862 91 Kvissleby

Juniskärs Café & Restaurang Öppnar för säsongen igen den 30:e maj

076-765 67 00

   62°17,70  17°26,86 
 

För öppettider, gå in på

www.juniskarscafe.se

En liten

sjökrog

img_vht_sorfjadern

Klasudden, Sörfjärden

En liten sjökrog är en förstklassig restaurang som drivs med den populära restaurangen En liten krog inne i Sundsvall som förlaga . Även denna drivs av de duktiga restauratörerna Agneta & Annika.

070-277 91 61
 

 62.028104, 

17.436901

 
För öppettider, gå in på
www.enlitenkrog.se

Myre Diner

myrediner

MYRE 101, 862 95 Njurunda

I Myre centrum kommer inom kort vägkrogen åter att öppna.
Inriktning blir på god vällagad mat åt resande efter E4.

För öppettider, gå in på

www.myrediner.se

Restaurang
Lörudden

img_vht_loran

 Lörudden 862 96 NJURUNDA

Restaurang Lörudden är vackert belägen mitt i Lörudden fiskeläge. Kenneth Sillman och Niclas Strid utvecklar ständigt sin verksamhet med fiskeläget och kulturen i åtanke. Verksamheten utgår från havets alla smaker där nya gastronomiska upplevelser väntar i restaurangen. En naturlig del är det gamla salteriet i Junibosand som förvärvats, där växer framtidens nya restaurang fram.

Restaurang
Sjömärket

img_vht_sjomarket

820 76 Jättendal

Känn doften av stekt nyfångad fisk eller en ångande gryta på ortens råvaror. På restaurang Sjömärket lagar vi genuin mat från grunden. Fisk är självklart vår specialitet, men naturligtvis serveras också kött och vegetariska rätter. Restaurangen har fullständiga rättigheter med ett spännande vinsortiment.

Salteriet
Junibodsand

Junibodsand, 862 96 Njurunda

En ny pärla efter Kustvägen. Fin miljö precis vid havet i det gamla salteriet i Junibodsands pittoreska fiskeläge.
Menyn har en huvudinriktning på smörgåsar och Tapas

Skatans
Cafe och krog

img_vht_skatan

Skatan 192, 862 96 Njurunda

Skatans ligger vackert belägen precis vid havet. Populärt utflyktsmål för såväl lokalbefolkningen som turister. Skatan har eget rökeri, där man kan köpa nyrökta räkor och fisk.

Svartviks
Herrgård

Svartviksvägen 22, 862 33 Kvissleby

Den vackra och anrika herrgården, lummigt belägen, vid utloppet av Ljungan. Här äter du goda luncher lagade från grunden. Det går även att hyra Herrgården för bröllop, fester och högtider. I området finns mycket intressant från träindustrins glansdagar (Svartviks Industriminnen). Här finns även en kägelbana, café och en lekpark för barn. Nere vid Ljungan finns gratis uppställningsplats för husbilar och husvagnar.

logo_kustvagen_org_head